EDUCATIONAL

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4
Sherwood Forest Elementary School
Winston-Salem, NC
Forsyth County Schools

This project, owned by the Winston Salem/Forsyth County Schools, is an example of a conventional structure with a more complex program, integrating office, dining, kitchen, and instruction spaces. The existing school, which was built in the 1960s, had approximately 6,400 square feet of renovated area. The renovation included making the existing student, staff, and faculty restrooms ADA compliant. In addition, the existing kitchen was renovated to become a Visual Arts Classroom, the existing Dining became the Music Classroom and the existing Administrative offices became Guidance Offices and a Computer Classroom. The new construction is a stand-alone 18,600 square foot building housing the offices, kitchen, dining, classrooms, and restrooms. 

 

 
East Forsyth
Locker Room Up-Fit  
Winston-Salem
Forsyth County Schools

This project, owned by the Winston Salem/Forsyth County Schools, consisted of a complete renovation of the Varsity and Junior Varsity locker rooms, shower, and restroom areas. The renovation addressed and corrected the antiquated shower and restrooms, providing new fixtures throughout. Renovation included separate equipment and general storage areas and relocation of existing laundry to accommodate a commercial washer and dryer.

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
East Forsyth Cafeteria Up-fit  
Winston-Salem
Forsyth County Schools

Project includes demolition of existing cafeteria serving lines and food equipment. The installation of new mill work, counter tops and food service equipment was part of the scope of work. Also New floor and wall tile was installed. Plumbing work includes installation of hand sinks and modifications of the floor drains while electrical included modification of the existing electrical distribution,  and installation of new lights. The construction was required to take place during the Summer and be complete prior to the new school year.  

 

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
Carver
Stadium Seating &
Press Box Renovations   Winston-Salem
Forsyth County Schools

Project includes demolition of selected concrete landings, concrete steps, concrete walk ways, metal railings, guard railings, bleacher seating, seat ends, press box ladder and roof hatch. Also included was the installation and replacement of concrete floors, walls and ramps and installation of new railings and guardrails, bleachers, companion seats, press box , stair, guard fencing and signage. Project included adding 15 total accessible seat spaces, 8 of which have “companion seat”. The project took place over the summer and was required to be complete prior to beginning of the football season.  

 

 

Higher Education

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4
Winston-Salem
State University
RJ Reynolds Building Trading Room Up-Fit

Winston-Salem, NC

This Winston Salem State University project was an up-fit renovation to an existing classroom, office space, and lobby area. Alteration of the existing classroom created a space for the simulation of stock trading and the teaching of aspects of financial analysis. Integration of electronic equipment such as market boards, world clocks and ticker tape will assist with the real life feel of a trading floor.

 

 

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3
Winston-Salem
State University
School of Health Sciences

Winston-Salem, NC

The main level is occupied by the WSSU School of Health Science Virtual Hospital and general office space. As a part of the WSSU School of Health Science Virtual Hospital, located in The Enterprise Center, a Control System (Med Technologies) was installed to control the simulation mannequins. The Design Team that included Norwood Architecture & Design and Applied Engineering, worked closely with the SOHS Staff and the vendor in conjunction with the University IT Department to ensure the design met all the required specifications to function properly.

 

 

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4
NC A&T
State University
Williams Dining Hall Up-Fit

Greensboro, NC

The Williams Dining Hall Serving Line project included the demolition and

replacement of existing millwork, countertops and food equipment. The project included modification to the existing plumbing and electrical to accommodate the new millwork and equipment and limited mechanical work inclusive of relocating and coordinating installation of a new exhaust hood.  New walls were built to incorporate new equipment into the space and tile installation occurred throughout the project.  The design elements for the up-fit were required to tie in with the Dining Hall up-fit that was performed a few years prior to this project.  The other aspect of the project that was a challenge was that since this is the main Dining Hall on the campus, it was required not only be done during the summer break, but also had to be done in Phases so that students had access to dining services throughout the summer. 

 

 

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4
NC A&T
State University 
Murphy Hall
Counseling Services Department Up-Fit

Greensboro, NC

The Counseling Services Department project included providing an up-fit to an approximately 1,400 square foot area including the reception, waiting, support offices and workroom. Due to the nature of the Department, it was imperative to create separation for privacy purposes between the reception/waiting area and the Counseling offices.  It was also our challenge to create four additional office spaces for counselors, an intern and testing area within the existing space. The schedule for this project was imperative; all construction work was required to be done during the summer break and the end users were required to be back in their space prior to the start of the new school year and for an accreditation review.

 

 

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/13

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
NC A&T
State University 
Marteena Hall
Emporium Up-Fit

Greensboro, NC

Marteena Hall design required the conversion of two science laboratories to function as teaching labs. As a part of the University’s S.T.E.M program the new area is classroom space used to stimulate learning a community setting. The two Emporiums provides a community study environment for approximately 120 students. Each student will have a “Thin Client” and connectivity to a server allowing informa­tion sharing. As a part of the project there were meetings inclusive of the clients (The Math Department), IT Department, and project manager to ensure the required specifications are met.

 

 

 

NC A&T
State University 
Web Hall 
Student Lounge 

Greensboro, NC

In an effort to maintain relevance and provide students with functional study space the Owner’s program converted the student library to the LRC. To accommodate the need for more interaction and freer learning environment, existing study carrels, shelving
and finishes were replaced. New study carrels were place in the computer study areas,
which received new computers. The design provided glass doors to allow a quite space while allowing visibility to the adjoining lounge configured space. Creating a lounge with soft seating provides students the opportunity to study in a less structured atmosphere. Using color for nishes and furnishing allowed the design to provide greater presence with the limited budget to create an open look and freshness of the space. 

 

 

 

UNC Greensboro
Stone Building 51 Wing Window Replacement

Greensboro, NC

Removal and replacement of approximately 200 windows on four floors of the stone fifty first wing. Replacement windows are single hung aluminum windows. The contractor was also required to paint all jambs and sills. In addition, existing paint was tested for lead which required hard scraping and proper removal. The project was required to be completed during the summer and work had to be coordinated with faculty and staff located in the space, along with various labs which were operating during the     construction period.